Rebasemõisas annavad tooni lambad

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Maavillane alla kuuluva Rõõmu talu perenaine oma igakevadise saagiga. «Tallesid võib ka kolmekaupa sündida, aga siis on asi hull,» ütleb ta.
OÜ Maavillane alla kuuluva Rõõmu talu perenaine oma igakevadise saagiga. «Tallesid võib ka kolmekaupa sündida, aga siis on asi hull,» ütleb ta. Foto: Erakogu

Valga poolt sõites ja Lüllemäelt läbi jõudes 4,5 kilomeetri pärast maanteelt paremale maha keerates jõuame Rebasemõisa. Küla paikneb Karula kõrgustikul. Siin on palju metsa, ilusad järved ja maalilised maastikud. Talud paiknevad mägede süles, mäed aga vahelduvad järvesilmade ja metsatukkadega. Küla keskuseks loetakse Karula mõisa Rebase karjamõisa ajahambast puretud hooneid, õigemini seda, mis neist järele jäänud.

Keset Rebasemõisa küla järvesilmadega vahelduvat kuplistikku tegutseb entusiastlikest noortest pereinimestest moodustunud MTÜ Maavillane.

Ettevõte on asutatud 2009. aastal ideega edendada lambapidamist ja villa kasutamist Vana-Võrumaal. See ühendab kolme Lõuna-Eesti sõprustalu, kes tegelevad põhiliselt lambakasvatuse ja villa töötlemisega. «Villast valmistatakse Eesti villavabrikutes lõnga ja omaenese vildivabrikus teeme vilti, millest omakorda oskame teha mõnusaid esemeid mähkmepükstest sadulatekini,» rääkis Liilia Tali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles