Kõrgussekippujad peavad ootama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torni konstruktsioonid on kehvas seisus ja sellekohased sildid hoiatavad kõrgussekippujaid oma elu ohtu seadmise eest. Loodusvahi sõnul üksikuid hulljulgeid siiski on.
Torni konstruktsioonid on kehvas seisus ja sellekohased sildid hoiatavad kõrgussekippujaid oma elu ohtu seadmise eest. Loodusvahi sõnul üksikuid hulljulgeid siiski on. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rebasemõisa lähedal on Karula kuplistiku kõrgeim tipp Tornimägi, mille kõrgus ulatub 137 meetrini üle merepinna ja mida kroonib massiivne puidust vaatetorn. Tornist avaneks miljonivaade kogu ümbruskonnale, ka Hargla ja Otepää kõrgematele küngastele, kuid praegu seda vaadet nautida ei saa – torn on juba paar aastat külastajatele nende ohutuse tagamiseks suletud olnud.

Loodusvaht Mati Urbanik, kes teeb hooldustöid üle terve rahvuspargi ja kaugemalgi, toimetas parajasti torni jalamil, kui Tornimäele jõudsime. Justkui järjekordsete tornikippujate hirmus klammerdas ta veel ühe keelusildi trepi käsipuude külge, et asi ikka kindel oleks ja ehitise ohtlikkus igale kirjaoskajale kohale jõuaks.

Urbanik ütles, et ega suure tuulega ei usalda enam isegi sinna ronida. Napilt kümme aastat püsti olnud torn on konstruktsioonidelt pehkinud ja parem on enne karta, kui pärast kahetseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles