Tšehhist linnaarhitekt tunneb end Eestis nagu kala vees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jiri Tintera Valga 8. kvartali läbimurdel, mida võib nimetada ka esimeseks sammuks uue linnasüdame suunas.
Jiri Tintera Valga 8. kvartali läbimurdel, mida võib nimetada ka esimeseks sammuks uue linnasüdame suunas. Foto: Hanno Valdmann

Valga linnaarhitekt Jiri Tintera, kes ei ela perega küll mitte piirilinnas, vaid Tartus, peab elu Eestis dünaamilisemaks ja korruptsioonivabamaks kui Tšehhis, just siinse digiarengu ja madalama stardipositsiooni tõttu, mis sundinud tuleviku nimel enam pingutama.

Jiri Tintera on sündinud Prahas, ja juurtelt pärineb Lõuna-Boheemiast, kus vanavanemad pidid neljakümnendate võimuvahetusel maha jätma suure talu. Omand tagastati perele – küll pärast põlengut, kaheksakümnendatel, nii et mees sai seal hiljem, pärast taasülesehitust, pulmigi pidada.

Arhitektiteele viis aga tegelikult dilemma. Pärast keskkooli sai Jiri katsetega sisse nii majanduse kui arhitektuuri erialale. «Tollal see oli üsna raske otsus, sest ökonoomiat oli palju raskem õppima pääseda, kuid need, kes sisse said, ka lõpetasid. Arhitektuuriga oli vastupidi – konkurss väiksem, kuid keerulisem reel püsida.» Tintera valis siiski raskema tee ega kahetse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles