Päevasooja lisandub visalt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Laupäeval suundub üle Skandinaavia põhjaosa itta madalrõhkkond ja selle lohk liigub päeval üle Eesti. Öö ja hommik on enamasti sajuta. Päevaks jõuavad vihmapilved Lääne-Eestisse, õhtuks Peipsi äärde.

Edelatuul tugevneb sisemaal puhanguti 14, rannikul kuni 17 m/s, õhtupoolikul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 3..8, maapinna lähedal langeb kohati nulli ümbrusse, päeval on 11..16, Virumaal ja Lõuna-Eestis kuni 19°C. Saju päralejõudmisel langeb temperatuur 10°C ümbrusse.

Pühapäeva öö hakul madalrõhulohk ühes vihmapilvedega eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb kõrgrõhuhari. On üksikute vihmahoogude võimalus. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, maapinna lähedal langeb nulli ümbrusse, päeval on 15..18, meretuulega rannikul kuni 12°C.

Esmaspäeval on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju ja ilm sajuta. Puhub mõõdukas edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 2..7, maapinna lähedal langeb nulli ümbrusse, päeval on 15..20, briisituulega rannikul kuni 12°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles