Otseülekanne: arvamusliidrid ja noored otsivad ideeturul maaelu päästvaid ideid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Täna kell 11 algab Türi kultuurikeskuses ideeturg, mis otsib vastust küsimusele, milline võiks olla elu maal ehk väljaspool Tallinna ja Tartut aastal 2025.

Ideeturule olid maakonnalehed (Järva Teataja, Sakala, Pärnu Postimees, Põhjarannik, Virumaa Teataja, Valgamaalane), ettevõtlikule maainimesele mõeldud väljaanne Maa Elu ja Euroopa Parlamendi infobüroo kutsunud praeguste tegijate kõrval noori ehk neid, kes hakkavad elu kujundama kümne aasta pärast.

Maaelu üle arutleti kolmes debatis, millest üks käsitles majandust ja teine elukeskkonda. Kolmanda debati pidasid noored, kes avaldasid mõtteid eelkõneldu kohta ja rääkisid, kui palju neid üldse huvitab elu maal.

AJAKAVA

Kella 11-12.30 oli teemaks majandus. Jutujuhid olid ajakirjanik Rein Sikk ja ajalehe Põhjarannik peatoimetaja Erik Gamzejev. Arutlesid Euroopa Parlamendi liige Kaja Kallas, majandusgeograaf Garri Raagmaa, Nopri talu peremees, "Maale elama" liikumise käivitaja Tiit Niilo, IT asjatundja Peeter (tehnokratt) Marvet, Setomaa ülemsootska, kommunikatsiooniõppejõud Annela Laaneots, kitsekasvataja, Riigikogu liige Martin Repinski, Põhjaka mõisa omanik ja kokk Märt Metsallik.

Kella 13-14.30 arutlesid arvamusliidrid elukeskkonna üle. Jutujuht oli Sakala peatoimetaja Hans Väre. Osalesid loodusenaine Kristel Vilbaste, Ugala näitleja ja lavastaja Vallo Kirs, kogukonna eestvedaja Igor Taro.

Kella 14.30-15.30 kõnelesid noored, mis neid maale elama tooks ja mida nad maaelust arvavad. Jutujuht oli Järva Teataja peatoimetaja Merili Nikkolo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles