Õpilasi ootab suur katsumus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotehnikute kutsevõistlus «Sõiduautotehnik 2015».
Autotehnikute kutsevõistlus «Sõiduautotehnik 2015». Foto: Kuressaare Ametikool

Täna, 22. mail algab Pärnumaa Kutsehariduskeskuses kahepäevane autotehnikute kutsevõistlus «Sõiduautotehnik 2015», kus selgitatakse välja Eesti parimad noored autotehnikud.

«Võistlus on noortele spetsialistidele suur katsumus, sest piiratud aja jooksul tuleb õigeid töövõtteid kasutades ja ohutuseeskirju jälgides lahendada etteantud ülesanded,» ütles Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Priit Auväärt. Tema sõnul peavad võistlejad sooritama teoreetilise testi, läbi viima veermiku kontrolli, vahetama korrektselt rehvid, kontrollima mootori süsteeme ja koostama elektriskeemi.

Sõiduautotehniku eriala on Eesti kutsekoolides üks populaarsemaid. «Kuna uued autod sisaldavad väga palju erinevaid süsteeme ja elektroonikat, siis inimene, kes kõigest sellest aru saab ning suudab leida erinevaid vigu ja lahendusi, on tööturul väga nõutud,» tõdes Auväärt. Ta lisas, et Eesti kutsekoolides on sõiduautotehnikuks õppimiseks kaasaegsed tingimused ja seetõttu on lõpetajad hinnatud tööjõud.

Kutsevõistluse «Sõidutehnik 2015» eesmärk on arendada kutseõpetajate ja autoerialal õppijate kutsemeisterlikkust ning võimaldada kutseõppeasutuste sõiduautotehniku eriala õpilastel näidata oma kutseoskuseid ja selgitada välja parimad.

Tänavusel võistlusel võtavad mõõtu 22 õpilast Tartu kutsehariduskeskusest, Valgamaa kutseõppekeskusest, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskoolist, Narva kutseõppekeskusest, Rakvere ametikoolist, Tallinna Lasnamäe mehaanikakoolist, Põltsamaa ametikoolist, Väike-Maarja õppekeskusest, Järvamaa kutsehariduskeskusest ja Pärnumaa kutsehariduskeskusest. Valgamaa õppeasutusest osalevad Maigo Leht ja Rivo Avarmaa.

Võistlust korraldab Pärnumaa kutsehariduskeskus koostöös Sihtasutusega Innove. Võistlust sponsoreerivad Stokker, Scania Eesti AS, AS Würth, AS Info-Auto, OÜ Sekk Autokaubad ja Silberauto. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles