Uus piiskop asub ametisse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praost Joel Luhamets vabariigi aastapäeva tähistamisel Tartu tähetorni juures.
Praost Joel Luhamets vabariigi aastapäeva tähistamisel Tartu tähetorni juures. Foto: Margus Ansu

Teisel nelipühal, 25. mail kell 12 algaval jumalateenistusel Tartu Pauluse kirikus seatakse Joel Luhamets Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku piiskopi ametisse.

Ametisse seab peapiiskop Urmas Viilma ja assisteerivad peapiiskop emeeritus Andres Põder, piiskop Einar Soone ja piiskop Tiit Salumäe.

Tartu Pauluse koguduse õpetajana jätkav piiskop Joel Luhamets asub teenima EELK Lõuna piirkonda, kuhu kuuluvad Tartu, Viljandi, Võru, Valga, Pärnu ja Saarte praostkond.

Joel Luhamets sündis 1952. aastal Antslas. Aseõpetajaks ordineeriti ta 1978. aastal, õpetaja õigused sai 1987. aastal. Alates 1997. aastast on ta olnud Tartu Pauluse koguduse õpetaja. Ta on teeninud ka Kuusalu, Loksa, Leesi, Kuressaare, Kaarma, Põltsamaa, Halliste, Karksi, Mõisaküla, Jõgeva, Palamuse, Tartu Jaani, Tartu Ülikooli-Jaani, Kambja, Vara, Äksi  ja ka Toronto Peetri kogudust.

Aastatel 1990–2015 oli ta EELK Konsistooriumi assessor, 1991–1997 Viljandi praostkonna praost, 1996–2015 Tartu praostkonna praost.

Joel Luhamets pühitseti piiskopiks 23. aprillil 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles