Ööd püsivad jahedad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öised õhutemperatuurid langevad järgmisel nädalal kergesse miinusesse.
Öised õhutemperatuurid langevad järgmisel nädalal kergesse miinusesse. Foto: Urmas Luik

Reedel, 22. mail on ilm Eestis kõrgrõhuharja mõjul enamasti sajuta. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 3..4°C-st sisealadel 8°C-ni rannikul, päeval 15..18, meretuulega rannikul kuni 12°C.

Laupäeval suundub üle Skandinaavia põhjaosa itta madalrõhkkond ja selle lohk liigub päeval üle Eesti. Öö ja hommik on enamasti sajuta.

Päevaks jõuavad vihmapilved Lääne-Eestisse, õhtuks Peipsi äärde. Edelatuul tugevneb sisemaal puhanguti 12, rannikul 15 m/s, õhtul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 3..8, maapinna lähedal võib null kraadi lähedale langeda, päeval 11..16, Virumaal ja Lõuna-Eestis kuni 18°C. Saju jõudmisel langeb temperatuur 10°C ümbrusse.

Pühapäeva öö hakul madalrõhulohk ühes vihmapilvedega eemaldub ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb kõrgrõhuhari. Ilm on enamasti sajuta. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 2..6, maapinna lähedal langeb null kraadi ümbrusse, päeval 15..18, meretuulega rannikul kuni 12°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles