Karjääris algasid lõpuks kaevandustööd

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurina liivakarjäärist Valga linna lähistelt tuleb täiteliiv praegusele Lepa teelõigu ehitusele, tulevikus ka teistele Valga–Mõniste–Võru maanteelõikudel planeeritud remonttöödele.
Puurina liivakarjäärist Valga linna lähistelt tuleb täiteliiv praegusele Lepa teelõigu ehitusele, tulevikus ka teistele Valga–Mõniste–Võru maanteelõikudel planeeritud remonttöödele. Foto: Arvo Meeks

Valga lähedal Karula vallas asuvas liivakarjääris, mille avamine erimeelsuste tõttu aastaid venis, algasid lõpuks kaevandustööd.

Et kaitsta naabruses asuvaid elamuid müra ja tolmu eest, jäetakse kõrvalasuva kinnistu omaniku ja kaevandaja sõlmitud kokkuleppe alusel karjääriala piirile 12 meetri laiune kaitsetervik.

AS Teede REV-2 mäetööde juht Peeter Viljamaa kinnitas, et kõrvalkrundi omanikuga on sõlmitud kirjalik kokkulepe ja temal pretensioone ei ole. «Põhjavee režiimi me ei muuda, kuna kaevandame ülevalpool põhjavee taset. Lisaks mõõdame keskkonnaameti nõudel regulaarselt sellel kinnistul oleva salvkaevu veetaset.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles