Päästjad kihutavad tanklapõlengule

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus «Puka kütusetankla 2015»
Päästeõppus «Puka kütusetankla 2015» Foto: Rein Säinas

Päästeõppus «Puka kütusetankla 2015» on põlevvedelike kustutustööde õppus, mis leiab aset 21. mail Valgamaal Puka vallas kasutuses mitteolevas tanklas. Õppuse käigus imiteeritakse tankla mahutite põlengut, mille kustutustöödele kaasatakse päästjaid Valga ja Tartu päästepiirkondadest ning Sangaste vabatahtlikke päästjaid. Olukorra lahendamisele kaasatakse ka keskkonnainspektsiooni.

Õppuse legendi järgi on maapealsete mahutitega kütusetanklas, kus on kolm 15tonnist ja üks 30tonnine mahuti, üks mahuti hakanud lekkima. Bensiin on katnud kogu mahutite ümber oleva valliala ulatuses 20 x 15 meetrit ning seejärel põlema süttinud. Oht on kõrvalolevatele mahutitele, milles suurimas ehk 30tonnises mahutis on diisel; tanklahoonele ning ka metsale, mis asub mahutite vahetus läheduses.

Õppuse eesmärk on harjutada vahurünnaku läbiviimist koos vesivarustuse tagamisega kütusemahutite põlengu kustutamisel. Lisaks pööratakse tähelepanu juhtimistasandi tegevustele (päästetööde juhtimine, vesivarustuse- ja vahurünnaku planeerimine ja läbiviimine) ning infoedastamise korraldusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles