Koduküla rahva mälestused tõid riikliku tunnustuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää gümnaasiumi ajalooõpetaja Kaja Raua (vasakul) ja tema õpilase Kätlin Undi viljakas koostöö päädis vabariikliku tunnustusega. Neiu pälvis uurimistöö «Eluolu Eesti Teise maailmasõja ajal Valgjärve küla näitel» eest Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi korraldatud riiklikul ajaloouurimuste võistlusel teise koha.
Otepää gümnaasiumi ajalooõpetaja Kaja Raua (vasakul) ja tema õpilase Kätlin Undi viljakas koostöö päädis vabariikliku tunnustusega. Neiu pälvis uurimistöö «Eluolu Eesti Teise maailmasõja ajal Valgjärve küla näitel» eest Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi korraldatud riiklikul ajaloouurimuste võistlusel teise koha. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Otepää neiu Kätlin Unt kogus kokku koduküla rahva mälestuskilde sõjaaja eluolust, pälvides sellega riiklikul ajaloouurimuste võistlusel teise koha. Nüüd on tal uksed valla nii Tartu kui Tallinna Ülikooli.

Huvi Teise maailmasõja ja Natsi-Saksamaa ning vandenõuteooriate vastu on Otepää gümnaasiumi 11. klassi neiul Kätlin Undil olnud juba aastaid. Kui mullu sügisel kuulutas Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate selts välja riikliku ajalooliste uurimistööde võistluse just Teise maailmasõja teemal, oli ajaloohuvilisel tüdrukul otsus küps: tuleb osaleda.

«Pidasin nõu oma ajalooõpetaja Kaja Rauaga ning arvasime koos, et uurimuse peaks siduma minu kodukohaga, Valgjärve külaga,» rääkis Kätlin. Töö käigus uuris ta sõjaajal toimunut, sõja mõjutusi ja tolleaegset igapäevaelu, kogudes mälestusi inimestelt, kes toonaste sündmustega kokku puutusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles