Loodusesõbrad teritavad taas meeli

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tänavustest vaatlusalustest – kährikseen.
Üks tänavustest vaatlusalustest – kährikseen. Foto: Lauri Klein

Oktoobri lõpuni tasub looduses käies meeled avatuna hoida, et märgata haruldasi taimi ja loomi. Elamusi nendega kohtumistest ei maksa vaid enda teada jätta.

Eesti looduseuurijate selts ja keskkonnaagentuur kutsuvad üles otsima ja märkama kaitsealuseid liike ning leide loodusvaatluste andmebaasi sisestama. Sel moel loodavad looduskaitsjad saada infot liikide kohta, kelle levikuandmed on seni olnud puudulikud.

Tänavune harulduste vaatlusperiood kestab 18. maist 31. oktoobrini. Selle aja jooksul ootavad ettevõtmise eestvedajad loodusesõpradelt fotodega varustatud vaatlusi 18 kaitsealuse liigi kohta. Need liigid on saarmas, kasetriibik, pähklinäpp, lagrits, tait, koldvint, kuld-soverbiell, roosa riisikas, kährikseen, kärbesõis, alssosi, laiujur, talukimalane, nõmme-tähniksinitiib, vaskuss, pikk lõhnasamblik, rant-tünnsamblik, sinisammal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles