Kuvavõistlus algab taas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laatre ristimändi kujutav jäädvustus pealkirjaga "Laatre ristipettäi läheb ERMi" sai 2014. aastal eriauhinna ristipuude kategoorias.
Laatre ristimändi kujutav jäädvustus pealkirjaga "Laatre ristipettäi läheb ERMi" sai 2014. aastal eriauhinna ristipuude kategoorias. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Algab kuvavõistlus Maavalla hiied 10228, kuhu korraldajad ootavad ülesvõtteid hiitest ja teistest looduslikest pühapaikadest nii Maavallast kui ka piiri tagant. Võistluse eesmärk on väärtustada ja tutvustada ajalooliste looduslike pühapaikade kultuuri- ja looduspärandit, jäädvustada nende hetkeseisund ning suunata inimesi pühapaikasid külastama ja hoidma.

Võistlusel antakse välja peaauhind ning kuni 16aastaste peaauhind. Lisaks hulk eriauhindu järgmistes rühmades: püha puu, kivi, veekogu, annid, hiie valu, pärimus, Vana-Võromaa, Virumaa, saared, looduskaitse, muinsuskaitse ning maailma pühapaigad.

Tänavu kuuendat korda toimuvale võistlusele on taas oodatud ka mujal maailmas tehtud ülesvõtted. Looduslikke (mitte ehitatud-rajatud) pühapaiku leidub paljudel põlistel rahvastel ning need kuuluvad inimkonna ühispärandisse. Võistlusele on eriti oodatud hõimurahvaste pühapaikades tehtud ülesvõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles