Öös kõlas muusika

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Valgamaalt liitus laupäevase muuseumiööga kolm asutust: Valga muuseum, Otepää talispordimuuseum ja Hellenurme veskimuuseum. Tänavuse juhtlause kohaselt kõlasid seal pillid ja helisesid lauluhääled.

Valga muuseumis tegi ööga, mis kandis peakirja «Öös on muusikat», algust Valka naisansambli esinemine, millele järgnesid vastloodud ja eripalgelisi stiile viljelev muusikakoolist võrsunud bänd Man Da Riin ja Valga kammerkoor. Pärast värskes õhus esitatud musikaalseid etteasteid said huvilised osaleda õpitubades ja mängudes ning tutvuda muuseumi väljapanekutega.

Vanade eestlaste kombel meisterdati kasetohust kõristeid ja märsse, õpiti laulma regivärssides ja valmistati käsitsi rinnamärke. Mängudes sai näiteks nutitelefonide abil vastata virtuaalsete valik­vastustega küsimustele, otsida eksponaatide hulgast äranimetatud esemeid ning orienteeruda Läti tuntud luuletaja ja poliitiku Jānis Rainise ajaloolistes jälgedes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles