Kohus saatis öise poekülastaja trellide taha

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Tartu maakohus tunnistas 12. mail Valga kohtumajas 26aastase Läti kodaniku Ruslans Novoruskijse kokkuleppemenetluses süüdi varguse katses ja mõistis talle kolme kuu pikkuse vangistuse. Koos varasema otsusega mõistetud karistuse ärakandmata osaga ootab teda ühe aasta, kahe kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse.

Novoruskijse karistusaja algust arvestatakse selle aasta 24. aprillist. Lisakaristusena mõisteti mehele riigist väljasaatmine sissesõidukeeluga viieks aastaks. Kannatanu kasuks peab süüdistatav hüvitama kuriteoga tekitatud kahju 150 eurot ning menetluskuludena tasuma kokku 689 eurot.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle kuulutamisest.

23. aprilli õhtul helistas häirekeskusse kodanik, kes teatas, et näeb, kuidas üks mees tungis Valgas Uuel tänaval asuvasse poodi sisse. Sündmuskohale saabunud politseipatrull pidas sündmuskohal kinni 26aastase Läti kodaniku Novoruskijse, kes tahtis poest varastada toiduaineid, alkoholi ja sigarette kogusummas ligi 85 eurot. Mees viidi politseimajja, kus ta alustatud kriminaalmenetluse käigus kahtlustatavana üle kuulati.

24. aprillil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtule vahistamistaotluse, mille kohus ka rahuldas. Mees võeti kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse varguskatses ning saatis kriminaalasja kohtusse kokkuleppemenetluse korras. 12. mail tutvus kohus kriminaalasja materjalidega ning tunnistas mehe süüdi.

«Mees on varem kriminaalkorras karistatud nii Eestis kui Lätis. Lisaks peab mainima, et ta pani viimase kuriteo toime katseajal. Sel põhjusel nõudis prokuratuur kohtusaalis süüdistatavale karistuseks reaalset vangistust ning lisakaristusena Eestist väljasaatmist koos sissesõidukeeluga viieks aastaks,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik julgustas inimesi ka edaspidi oma tähelepanekutest politseile teada andma. «Ühtlasi tuletame meelde, et märgates süüteo toimepanemist on oluline mitte vahetult sekkuda ja ennast sellega ohtu panna, vaid piisab märkamisest ja sellest politseile teatamisest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles