Valgamaale tuli mitu esikolmikukohta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelane. Foto on illustratiivne.
Kaitseväelane. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kaitseväe kevadise õppuse tradistisoonilisele joonistusvõistlusele «Eesti kaitsevägi õppusel» saatsid  õpilased koolidest õppuse alal üle kahesaja kunstitöö.

Võistlusele laekus 231 tööd. Joonistusi saatsid õpilased 17 koolist Võru- ja Valgamaalt ning Lääne- ja Ida-Virumaalt.

Kaitseväelased hindasid võitlusele esitatud töid kolmes vanusegrupis. 1.–3. klasside seas osutus võitjaks Aleksandr Savitski Jõhvi vene gümnaasiumi 3.c klassist. Teise koha sai Grete Luukanen Puka keskkooli 3. klassist ja kolmanda koha Eve-Liis Pikker Aakre lasteaia-algkooli 1. klassist.

4.–6. klasside hulgas oli parim Sepo Koppel Puiga põhikooli 5. klassist, teise koha sai Eva Volver Aakre lasteaia-algkooli 5. klassist ja kolmanda Artur Stassenko Jõhvi vene gümnaasiumi 4.c klassist.

7.–9. klasside grupis oli võidutöö autor Annabel Voitka Puiga põhikooli 8. klassist, teise preemia võitis 

Merili Orman Simuna kooli 9. klassist ja kolmanda koha auhinnatöö joonistas Anastasija Kiljuših Tapa gümnaasiumi 7.b klassist. 

Lisaks tõstis õppuse Siil 2015 tsiviil-militaarkoostöö meeskond esile Kertu Truija Puiga põhikooli 5. klassist ja 

Triin Leiesi sama kooli 8. klassist, žürii eritunnustuse pälvis Puiga põhikooli kunstiõpetaja Aire Perk. 

Kaitsevägi korraldab igal aastal õppustel Kevadtorm joonistusvõistlusi, kuhu ootab osalema õppuse piirkonna 

koolide õpilasi, traditsiooni jätkati ka tänavusel suurõppusel Siil. Joonistusvahendite kasutamise osas 

piirangud polnud ja autoreil oli täielik valikuvabadus. Auhindadeks on professionaalsed kunstitegemise vahendid ehitusettevõttelt Nordecon AS, kogu auhinnafond on 1200 eurot.

Kevadtormi joonistusvõistlust on korraldatud üheksa korda ja see on igal aastal olnud samal teemal: «Eesti kaitsevägi õppusel». Võistluse läbiviimise eest seisis hea õppuse Siil 2015 kaitseväe tsiviil-militaarkoostöö meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles