Isepäised kassid ja ula peal koerad tekitavad probleeme

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapäi uitama lastud kassid ajavad lihtsalt oma tähtsaid kassiasju – teadmata, et need ülejäänud linnaelanikes pahameelt tekitavad.
Omapäi uitama lastud kassid ajavad lihtsalt oma tähtsaid kassiasju – teadmata, et need ülejäänud linnaelanikes pahameelt tekitavad. Foto: Urmas Luik

Linnakodanikes tekitavad nõutust ja abitusetunnet loomaomanikud, kes lemmiku linna peale uitama lasevad.

Mõni inimene arvab oma sõbralikust koeraloikamist, et ega too küll kellelegi liiga tee ning kass on ikka omapead käinud. Seda meelt on eriti osa linnaäärsete vaiksete tänavate elanikke – kasside suhtes on selline arusaam isegi mõneti mõistetav.

Ent tänavakoerad ja -kassid ei ole ainult äärelinna probleem, ka kortermajade kassid lastakse trepikotta lahti ja õue üksinda uitama. Muidu tore ja loomasõbralik vanamemm laseb looma õue jalutama, see aga läheb laste liivakasti pissile. Rääkimata sellest, et hulkuv loom on ohtlik nii inimesele kui teisele loomale – lõpuks ka iseendale, sest viga võib ta saada kas või üle tee joostes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles