Valgamaa sotsid toetavad juhivahetust

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Valgamaa piirkonna juhatus esitas erakonna esimehe kandidaadiks Jevgeni Ossinovski.

Valgamaa sotsiaaldemokraatide esimehe Rein Randveri sõnul arutasid piirkonna juhatuse liikmed erakonna tulevikuperspektiivide üle. «Vaatamata valimistulemustele peame edasi tegutsema ning seadma uusi sihte. Leiame, et erakond vajab uut hingamist ning esitasime erakonna esimehe kandidaadiks Jevgeni Ossinovski, kellel on värskeid mõtteid, kuidas erakonda edasi viia,» ütles Rein Randver.

Erakonna aseesimeeste kandidaatideks esitati riigikogu liige Helmen Kütt, Tartu abilinnapea Kajar Lember, ettevõtlusminister Urve Palo, riigikogu õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof ja kultuuriminister Indrek Saar ning juhatuse liikmeks Valgamaa Arenguagentuuri juhataja Rein Org.

Jevgeni Ossinovski ei soostunud eile BNSile ütlema, kas ta pooldab parteijuhiks saades SDE jätkamist valitsusliidus või peaksid sotsiaaldemokraadid sellest lahkuma. «SDE kannab praegu valitsusvastutust, selle on heaks kiitnud erakonna volikogu ja kindlasti pole valitsusest lahkuma kutsumine mingi osa minu valimiskampaaniast.»

Ossinovski lisas, et valitsusest lahkumine või sinna jäämine «pole praeguses faasis primaarne küsimus». «Esimene küsimus on selles, et erakonna liikmetel võiks olla valikuvõimalus erakonna esimehe kandidaadi valimisel. Arvan, et see tekitab kindlasti vajalikku diskussiooni, kuidas on läinud ja kuidas minna veel paremini ja ühtsena edasi ja arvan, et selles kontekstis kannab SDE valitsusvastutust.»

Tema sõnul pole võimalik öelda, kui suur osa erakonnakaaslasi toetab teda ja kui palju Mikserit. «Eri piirkonnad on mulle toetust avaldanud. Toetust on avaldatud ka Sven Mikserile, eks lähimate nädalate diskussioon näitab, kelle argumendid ja visioon on paremad ja eks selle järgi selguvad 30. mail peetaval üldkogul tulemused. Kõik on üldkogu delegaatide kätes,» sõnas ta.

Viljandi- ja Valgamaa piirkondade kandidaadina üles seatud Ossinovski ei soovinud teiste teda toetavate piirkondade üle spekuleerida. Ida-Virumaa võimaliku toetuse kohta ütles ta, et «reedel koguneb sealne juhatus ja küllap siis arutatakse erinevaid kandidaate ja võimalusi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles