Noored naised kogesid metsades ilu ja valu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selleks, et luureülesande jaoks võimalikult täpsed koordinaadid saada, tuli võistkonnal kummipaati koos relvadega võimalikult kaua ülestõstetud kätel hoida.
Selleks, et luureülesande jaoks võimalikult täpsed koordinaadid saada, tuli võistkonnal kummipaati koos relvadega võimalikult kaua ülestõstetud kätel hoida. Foto: Erakogu

Naiskodukaitse koormusmatkal osalenud Valgamaa naiskondade sõnul tundus võistlus mullusest lihtsamgi. Samas oli siiski nii üsna ekstreemseid kui kiiksuga ülesandeid.

Mai algul Põlvamaa metsades aset leidnud võistlusel «Ilu ja valu» läks rajale 17 võistkonda, kellest lõpujoone ületas 15. Kaksikvõidu eest hoolitsesid Valgamaa naised ning kolmas koht läks Alutaguse ringkonda.

Lasteaiaõpetajana töötav ja vabal ajal kodutütarde Valgamaa ringkonnavanemana asju ajav Sigrit Säinas sõnas, et oli ikka ilus üllatus tulla mõlema võistkonnaga pjedestaali kõrgematele kohtadele. Samas tõdes võistkonnakaaslane Geiri Sperling, et erilisi ettevalmistusi ei tehtud. «Saime mõne korra kokku, vaatasime materjale, panime varustuse kokku. Laskmist harjutasime ehk kõige enam.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles