Georgi lint – kas propaganda või siiras mälestamine?

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgi lint. Foto on illustratiivne
Georgi lint. Foto on illustratiivne Foto: ERIK PROZES/

Kas on eetiline ja poliitiliselt korrektne, kui Valga vene gümnaasiumi pedagoog ja huvijuht kannavad 9. mai võidupüha eel rinnas Georgi linti? Just sellist pilti võis aga näha emadepäevakontserdi fotogaleriist, mis kooli kodulehel üleval.

«Hiljaaegu tekitas suurt poleemikat Õhtulehe artikkel »Statoili klienditeenindaja rinnas ilutses Georgi lint«. Georgi lint teenindaja rinnas on kahtlemata ebasobiv. Mida aga peaks ütlema siis, kui kooli huvijuht ja üks algklassiõpetaja kõnnivad kogu päeva Georgi lindiga ringi?» küsis Valgamaalasega ühendust võtnud lehelugeja. «Emadepäevale pühendatud kooliraadiosaate lõpus soovis aga huvijuht kõigile head lähenevat võidupüha,» on ta nördinud.

Kooli direktori Marina Krotova seisukoht on, et juhtum emadepäeva kontserdil oli kahetsusväärne. «Oleme riigiasutus ja sellist asja ei oleks tohtinud olla.» Ta ei oska öelda, kust need lindid saadud olid, ja kinnitas, et koolil Georgi linte ei ole. Direktori sõnul oli juhtunu talle ebameeldiv ja ta lubas sel teemal asjaosalistega vestelda ning selgitustööd teha. «Mul on väga kahju tekkinud olukorra pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles