Pidu näitab hinge peidetud keelt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu"
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa tantsupidu «Tants- hinge peidetud keel» leiab sellel aastal aset 23. mail Otepääl Tehvandi staadionil.

Osaleb 76 kollektiivi tuhande osalejaga, sealhulgas 33 laste tantsurühma, 31 täiskasvanute tantsurühma ja 12 võimlemisrühma, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Tantsupeo pealavastaja on Otepää gümnaasiumi õpetaja ja arvukate tantsurühmade juhendaja Kaire Ojavee. Teda abistavad liigijuhid Inna Kallas, Heli Veerme, Eva Kosk, Krista Sumberg, Aili Mägi, Tiina Kukk, Ulvi Riitsalu, Angela Toome, Anne Jaakson ja Valdeko Kalamees. Tantsupeo vahetekstid teeb Margus Möll.

Repertuaaris on mitu Kagu-Eesti tantsupeo tantsu ja peo tuli kustub lauluviisi «Pühajärv» saatel. Võimlemisrühmade esituses näeb Tartu võimlemispeo «Võimle ja sära» kavasid. Anne Jaakson, memmede tantsurühmade liigijuht tegi seekord ise uue tantsu «Tahan tantsida» oma liigirühmale.

Tantsupeo toetajad on Valga maavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital ja Valgamaa ekspertgrupp, rahvakultuuri keskus, Otepää vallavalitsus, Tehvandi Spordikeskus SA ja Kaitseliidu Valgamaa malev. Helitehnika eest kannab hoolt Karl Karpov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles