Kultuuriminister tunnustas lõimumise edendajaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kultuuriminister Indrek Saar andis eile, 6. mail rahvusooper Estonia talveaias üle üheksa riiklikku lõimumisvaldkonna arendus- ja meediapreemiat möödunud aasta silmapaistvamate projektide elluviijatele.

«Kõige paremini toetavad lõimumist praktilised kontaktid ja koostöökogemused. Ja seda toetada soovimegi – et inimesed suhtleksid omavahel ja aitaksid teineteisel mõista seda kultuurilist mitmekesisust, mis on kindel osa Eesti kultuuriruumist,» ütles minister.

Integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA) ja kultuuriministeerium tunnustasid arendus- ja meediapreemiate saajaid juba 15. korda. MISA konkursile esitati sel aastal kokku 53 taotlust. Minister andis Estonia talveaias üle üheksa 1000 euro suurust preemiat, millest kuus olid arendus- ja kolm meediapreemiad. Samuti anti tänukirjad kõigile konkursi nominentidele.

Arenduspreemia "Eestis elavate erinevate rahvuste kultuuride tutvustamine ja kultuuritraditsioonide säilitamine"  kategoorias esitati 11 taotlust. Selle kategoorias pälvisid tunnustuse ka Valgas tegutsev stuudio Joy, kes sai

preemia vähemusrahvuste kultuurikollektiivide tegevuse ja kultuuridevaheliste ürituste korraldamise eest.

Narva MTÜ Suudioteater Ilmarine sai preemia Eduard Vilde «Domovoi/Pisuhänd» lavastuse eest.

Arenduspreemia kategoorias "Lõimumist toetavad ühistegevused" esitati 18 taotlust. Preemiad said MTÜ Veeda Vaheaega Võrumaal perekeskse keeleõppeprojekti «Räägime eesti keeles» eest ja Pille Lille Muusikute Fond

koorimuusikat populariseeriva projekti «Muusikalilled» läbiviimise eest.

Arenduspreemia «Lõimumist toetavad noorte poolt ja noortele korraldatud ühistegevused» kategoorias laekus 5 taotlust, millest preemiad pälvisid MTÜ Noored Ühiskonna heaks konverentsi TEDx Lasnamäe korraldamise eest ja MTÜ Linnalabor projekti "Lasnamäe idee – paneelelamupiirkondade elanike aktiviseerimine« eest.

Meediapreemiatele esitati 18 taotlust. Kolm tänavust preemia saajat on KUKU raadiosaate »Kirillitsas Eesti« saatejuht Pavel Ivanov, lühimängufilmi »Ivanipäev« režissöör Ivan Pavljutškov ning luuletaja ja esseist Igor Kotjuh, kes sai preemia portaali oblaka.ee ürituste sarja »Kirjanduslik neljapäev", veebiajakirja Uued Pilved ja Facebooki kirjandusblogi eestvedamise ning rohkete artiklite avaldamise eest.

MISA annab lõimumisvaldkonna arenduspreemiaid välja 1999. aastast ja meediapreemiaid 2009. aastast. Arendus- ja meediapreemiate väljaandmist rahastatakse kultuuriministeeriumi kaudu riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles