Käivad parima naabri otsingud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka väiksemate kohtade inimesed ise saavad turvalisuse tõstmiseks palju ära teha.
Ka väiksemate kohtade inimesed ise saavad turvalisuse tõstmiseks palju ära teha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

MTÜ Eesti Naabrivalve koostöös turvaettevõttega G4S Eesti kutsub üles kõiki Eesti elanikke 5. maist 5. juunini osalema parima naabri konkursil. Selle abil tunnustatakse hoolivaid ja abivalmis naabreid ning kutsutakse üles osalema kogukonna elus, edendades heanaaberlikke suhteid.

Kõik oma naabri(te)st lugu pidavad eestimaalased saavad esitada oma lemmiku(d) parima naabri konkursile, lisades selgituse, mille eest soovitakse naabrimeest, -naist või -peret tunnustada. Naabrivalve ja G4S paluvad kirjutada kokkuvõtvalt oma naabri nendest omadustest ja tegudest, mis teevad temast esitaja jaoks parima naabri. Kasuks tulevad näited naabrite heast suhtumisest, tublidest tegudest ning värvikad juhtumid elust enesest.

Kandidaate saab esitada, täites ankeedi MTÜ Eesti Naabrivalve kodulehel või saates e-kirja aadressile info@naabrivalve.ee. Lisaks naabri kiitmisele ja tema kontaktide edastamisele tuleb märkida ka esitaja, et konkursi žürii saaks vajadusel täiendavaid küsimusi esitada.

G4S toetab parima naabri konkurssi juba teist korda. AS G4S Eesti valvedivisjoni direktori Villu Õuna sõnul on heanaaberlikud suhted üheks olulisimaks näitajaks turvalise keskkonna loomisel. «Kodu turvalisuse kolm vaala on koduvalve, korralikud lukud ja ühtehoidvad naabrid,» ütles Villu Õun ning lisas: «Kõige paremini toimivad nad tervikuna.»

Hea naabri konkurss toimub kolmandat korda. Eesti parimat naabrit on tunnustatud varasemalt 2010. ja 2012. aastal. Viimatise, kolm aastat tagasi toimunud parima naabri konkursi võitis perekond Kass Võrumaalt. Teise koha sai perekond Paali Tallinnast ning kolmandaks valis žürii perekond Pärnsalu Tallinnast.

Konkursi peaauhind on turvafirma G4S Eesti välja pandud parima naabri meelerahu pakett, mis sisaldab aasta aega parimaks osutunud naabri kodu valvet.

Võitja soovitud ruumidesse paigaldatakse kodu valvamiseks vajalikud seadmed (valvekeskus, sõrmistik, sireen, liikumisandur, suitsuandur, trafo, aku, ukse magnetkontakt) ning aasta jooksul kaetakse valvega seonduvad kulud. Lisaks tunnustatakse ka teisi heanaaberlikkuse eeskujuks olevaid isikuid ja perekondi.

Parima naabri valib välja konkursi tarbeks loodud žürii, kuhu kuuluvad MTÜ Eesti Naabrivalve, Eesti Turvaettevõtete Liidu, siseministeeriumi ja AS G4S Eesti esindajad. Konkursi täpsemad tingimused ja info žürii liikmete kohta on leitav MTÜ Eesti Naabrivalve kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles