Narkoärikas sai karistuse kätte

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmselt saabusid need narkootikumid Eestisse Valga kaudu.
Ilmselt saabusid need narkootikumid Eestisse Valga kaudu. Foto: Lõuna Ringkonnaprokuratuur

Eelmise aasta veebruaris pidasid Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse politseiametnikud kinni 1975. aastal sündinud mehe, kes vedas sõidukiga Lätist Eestisse ligi neli kilo marihuaanat ja neli MDMA tabletti.

"Kogutud tõendid kinnitavad, et narkootikume toodi Valga kaudu. Sõiduk peeti kinni Tartumaal Rõngu vallas Vapramäe–Elva–Kalme teel,« täpsustas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

»Ilmselgelt toimetas süüdistatav narkootilisi aineid Eestisse edasiandmise eesmärgil, kuid politseil õnnestus mees kinni pidada ning vältida narkootiliste ainete jõudmist diilerite ja tarbijateni," kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Jane Pajus.

Selles kriminaalasjas esitati mehele süüdistus suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises, kasteedi ja narkootikumide toimetamises üle riigipiiri, elukaaslase ähvardamises ning kehalises väärkohtlemises.

Kohus tunnistas mehe kuritegude toimepanemises süüdi ning mõistis talle karistuseks ligi kolm aastat reaalset vangistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles