Kaasav eelarve aitab järve atraktiivsemaks muuta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnapea Maido Ruusmann
Tõrva linnapea Maido Ruusmann Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aprillis oli kõikidel vähemalt 16aastastel tõrvakatel võimalus hääletades kaasa rääkida selles, millele linna eelarveraha kulutada. Hääletajad pidid tegema oma valiku 18 ettepaneku vahel, mille ühine eesmärk on Tõrva muutmine paremaks elu- ja töökohaks.

Kokku osales hääletusel 81 inimest, kellest 64 tegi oma otsuse elektrooniliselt ja 17 traditsioonilisel viisil. Komisjon tunnistas kehtetuks ühe hääle, kuna hääletaja elukoht ei olnud rahvastikuregistri järgi Tõrvas.

Ettepanekud Riiska linnaosa autoteede korrastamiseks ja Veskijärve atraktiivsemaks muutmiseks kogusid võrdselt 14 häält, kolmandale kohale jäi jalgpallistaadioni 11 poolthäälega rekonstrueerimine. Kaasava eelarve komisjon arutas olukorda ja võttis arvesse põhimõtet, et vastavalt  reglemendile eelistatakse võrdselt hääli saanud ettepanekute puhul seda, mille elluviimise eeldatav maksumus jääb 10 000 euro piiridesse.

Seetõttu otsustas komisjon tänavu rahastada ettepanekute kogumit «Tõrva Veskijärve atraktiivsemaks muutmine». Esialgsete plaanide kohaselt kätkeb see endas inventari soetamist tõrvakate ja linna külaliste vaba aja veetmise võimaluste parandamiseks.

Riiska linnaosa autoteede korrastamise idee kohta märkis komisjon, et tegemist on märksa mahukama projektiga, kui etteseatud eelarve piiridesse mahuks.

Samas on linnavalitsusel plaanis teha Riiska linnaosas autoteede remonti tänavu linna üldisest eelarvest. OÜ Tõrva Veejõud on aga ette valmistamas taotlust keskkonnainvesteeringute keskusele, et lähiaastatel remontida Riiska linnaosas vee- ja kanalisatsioonisüsteem ning rajada sadeveesüsteem. Projekti rahastamise korral tehakse seal suuremahulisi kaevetöid, misjärel saavad ka teed korraliku katte.

Tõrva linnapea Maido Ruusmanni sõnul näitavad hääletusel olnud ettepanekud selgelt, millised on linnas pakilisemad kitsaskohad ja milliseid arenguid linlased soovivad.

«Kindlasti on kõik toetust leidnud ideed linnarahvale väga tähtsad, neile peame lähemas või kaugemas tulevikus lahenduse leidma. Näiteks Riiska linnaosa autoteede parandamist, kaarsilla remonti, jalgpallistaadioni renoveerimist ja mitut muud ettepanekut on plaanis juba sel aastal linna eelarvest rahastada,» lisas Ruusmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles