Rohenäppudel möödus tegus päev

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnes rohevahetus Tõrvas Margit ja Silvar Lelle aias.
Kümnes rohevahetus Tõrvas Margit ja Silvar Lelle aias. Foto: Silvar Lelle

Tõrvas pühapäeval toimunud rohevahetusel olid perenaisel Margit Lellel käed tööd täis, alles õhtu eel sai ta mahti tegusast päevast kokkuvõtteid tegema hakata.

 „Lugesime külastajad just äsja ära ja peame tõdema, et meie kümnes rohevahetus läks igati korda -  osavõtjaid oli 92 täiskasvanut,10 last ja koguni koer ning peaaegu kõik taimed leidsid omale uue kodu,“ on korraldaja ülimalt rahul.

Seekordne taimevahetus oli väike juubel – kümnes kord  viie aasta jooksul. „Kuna pea  kõik taimed leidsid uue omaniku, siis see tähendabki seda, et nad kõik on kellelegi vajalikud,“ rõhutab Lelle sellise ettevõtmise vajalikkust. „Taimi oli seekord tõesti palju ja väga erinevaid. Priimulaid  oli kindlasti üle kümne erineva, viljapuudest nii omajuurseid ploomi-ja kirsipuid kui ka sordiõunapuid – kahjuks ei pannud ma tähele, kes viimased kaasa tõi. Marjapõõsastest oli nii mustsõstart kui karusmarja. Erinevaid püsikuid oli hulgaliselt ja ka maitsetaimi,“ loetleb Lelle laialijagatud  istutusmaterjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles