Rohevahetus kutsub täna Tõrva

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohevahetus Tõrvas
Rohevahetus Tõrvas Foto: Arnold Looga

Aiapidajad ja muidu botaanikahuvilised on oodatud täna Tõrva, Patküla 5 toimuvale  rohevahetusele taimi vahetama ja kogemusi jagama. Väravad on avatud alates keskpäevast ja oodatud on ka need, kellel taimi kaasa tuua ei ole.

Kaasa võtta võib kõike, mis aias kasvab ehk püsikuid, lillesibulaid, maitsetaimi, ilupuu-ja põõsa istikuid, seemneid ja ka toalilli. Lisaks võib ära tuua ülearuseid taimeanumaid ja näiteks aiandusealast kirjandust ning muud aiandusega seonduvat. Kõik toodu leiab kindlasti uue omaniku.

Margit Lelle, rohevahetuse korraldaja sõnul korraldab nende pere rohevahetus sel aastal juba viiendat aastat ja nii tõrvalased kui inimesed kaugemalt on selle omapärase taimelaada omaks võtnud. „Selle ajaga olen märganud, et inimesed kogunevad lausa sõpruskonniti ja külastavad seda. Üha enam mõistetakse sedagi, et tulla võib ka siis, kui endal pole rohelist kaasa võtta,“ soovib ta tulijaid julgustada. „Saab tutvuda teiste aiahuvilistega ja saada seda, mis oma aiast just puudu on.“

„Samas ei jõua kõigile kuidagi kohale, et rohevahetusel käib kõik täiesti tasuta,“ rõhutab korraldaja ikka ja jälle. „Ikka leidub mõni, kes lausa vägisi raha pakub.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles