Ööd püsivad jahedad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva öösel langeb termomeetri näit miinusesse. Foto on illustratiivne.
Teisipäeva öösel langeb termomeetri näit miinusesse. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel laieneb Lõuna-Rootsist madalrõhkkond servaga Läänemerele ja kõrgrõhkkond eemaldub kaugemale Venemaale.

Eestis püsib ilm keskpäevani sajuta ja vahetevahel peaks ka päikest näitama. Pärastlõunal võib arenevatest pilverünkadest kohati hoog vihma tulla. Lõuna- ja kagutuul on tugevam öösel ja ennelõunal, õhtu poole vaibub.

Õhutemperatuur on öösel +3..+7°C, päevaks kandub lõunavoolus soojemat õhku ja temperatuur tõuseb 12..15°C-ni, rannikul on jahedam.

 Laupäeval liigub madalrõhkkond piki Läänemerd Soome poole ja selle servas sajab vihma. Päeval on hoovihmasid hõredamalt. Öösel puhub mõõdukas idakaare tuul, päeval pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 8..13°C, sajupilvede all on jahedam.

Pühapäevaks eemaldub madalrõhkkond Karjala kohale. Madalrõhkkonna järel on Eestis kohatisi sajuhooge. Tuul puhub öösel edelast ja on puhanguline, päeval läänekaarest ja on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel 1..6, selgema taeva all pole välistatud langus ka 0°C lähedale, päeval on 8..12°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles