Koolimajast külaseltsi südameks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks spordisaalile ja harrastusringidele seab ennast vahel külaseltsi majas sisse ka kasutatud riideid pakkuv rändkauplus.
Lisaks spordisaalile ja harrastusringidele seab ennast vahel külaseltsi majas sisse ka kasutatud riideid pakkuv rändkauplus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vaadates tagasi Pikasilla ja selle vennasküla Purtsi minevikku, näib kõik keerlevat ümber ühe ajaloolise maja, mis alustas kohaliku kõrtsina, ehitati hiljem koolimajaks ja nüüd täidab külaseltsi keskuse ülesannet.

Nagu paljud teised külad enne seda, on ka Pikasilla ja Purtsi oma elanikele kultuuri- ja huvialategevusteks soodsa pinnase loonud, asutades kaht küla ühendava külaseltsi. Pikasilla-Purtsi külaselts on aga omasuguste seas mõnevõrra haruldane, kuna üks osapool asub Põdrala ja teine Puka vallas. Üks ühel, teine teisel pool Väikest Emajõge.

Seltsi põhikiri kinnitati

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles