Jaanus Raidal kaotas Otepää vallavolikogu esimehe koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastselt vallavolikogu esimeheks valitud Kuldar Veere ja aseesimees Enn Sepma.
Vastselt vallavolikogu esimeheks valitud Kuldar Veere ja aseesimees Enn Sepma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu avaldas tänasel istungil umbusaldust oma esimehele Jaanus Raidalile, kes on volikogusse valitud valimisliidu Otepää esindajana.

Kohal viibinud üheteistkümnest volikogu liikmest andis oma hääle umbusaldamise poolt, vastu oli üks. Ainsana hääletas vastu Raidaliga samasse valimisliitu kuuluv Rein Vikard.

Uueks volikogu esimeheks pakkusid umbusaldajad valimisliidu Otepää Kodanik esindaja, endise vallavanema Kuldar Veere. Kümne poolthäälega saigi Veere volikogu esimeheks, vastuhääli ega erapooletuid polnud.

Raidal hääletati kümne poolthäälega välja ka Otepää vallavolikogu eelarve-, majandus- ja turismikomisjonist.

Otepää vallavolikogu on mõnda aega olnud ka aseesimeheta: pärast seda, kui sellel kohal olnud valimisliidu Otepää Kodanik esindaja Teet Reedi oma volikogu liikme volitused peatas.

Uueks vallavolikogu aseesimeheks sai kümne poolthäälega volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees, Otepää Veevärgi juhataja Enn Sepma.

Jaanus Raidal ja Rein Vikard lahkusid volikogu istungilt.

Umbusaldusavaldus anti sisse Otepää volikogu eelmisel neljapäeval peetud istungil. Sellel oligi kümme allkirja. Põhiliselt heidavad kümme saadikut Raidalile ette vallavalitsuse töösse sekkumist ja valla arengu peatumist.

Kuldar Veere väitel andis volikogu esimees Raidal vallavalitsuse liikmetele pidevalt käske. «Temal vahet pole, kas on volikogu või vallavalitsuse inimesed – see on sobimatu.»

Et asjad Otepää vallamajas just sel moel käivad, kinnitasid ka IRLi ainus esindaja volikogus Peeter Kangur ning samuti umbusaldusavaldusele allkirjad andnud Reformierakonna fraktsiooni esimees Enn Sepma.

Jaanus Raidal ise kriitikaga päri pole. «Ma ei saa sellest aru. Ma ei ole vallavalitsuse tööd kuidagi seganud. Sellised süüdistused on täielik üllatus.»

Veel eelmisel reedel uskus Raidal, et umbusaldus läbi minna ei pruugi. «Praegu pole volikogu jõudude vahel veel mingeid kindlaid kokkuleppeid. Samas on meil siin kõik kõigiga seotud ja väga kerge on kedagi meelt muutma panna. Selliseid asju on Otepääl juhtunud korduvalt.»

Vallavolikogus on valimisliit Otepää Kodanik esindatud viie, Reformierakond nelja, valimisliit Meie Kodu kolme, valimisliit Otepää kahe ja IRL ühe saadikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles