Narkoäri osaline ei pääsenud vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Kägo kohtusaalis
Norman Kägo kohtusaalis Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpallurite kokaiiniäri süüasjas vangi mõistetud endine FC Valga Warriori vutimängija Norman Kägo ei pääsenud ennetähtaegselt vabadusse.

Kägo lootis pääseda vabadusse elektroonilise järelevalve alla, kuid Viru maakohus polnud möödunud nädalal sellega päri.

«Isik, kes pani toime kuriteo, peab arvestama asjaoluga, et tal tuleb ära kanda kogu temale mõistetud karistus ning riik ei loo tingimisi ennetähtaegselt vangistusest vabastamise korra kehtestamisega isikutele õiguspositsioone, millele need hiljem võiksid toetuda. Süüdimõistmisel ei ole ennetähtaegne vabastamine isikule garanteeritud,» märkis kohus. Kägo ennetähtaegsele vabastamisele oli vastu ka prokurör.

Jalgpallurite narkoäri osalistele Tauno Laasmele ning Norman Kägole mõistetud pikad vangistused jäid lõplikult jõusse tänavu jaanuaris, kuna riigikohus ei võtnud nende kaitsjate kaebuseid menetlusse.

Viimati tuli süüasjas otsus mullu 24. septembril, kui ringkonnakohus nõustus Harju maakohtu seisukohaga nii Laasme ja Kägo kvalifikatsiooni kui mõistetud karistuste osas. Ringkonnakohtu otsuse peale esitasid kaitsjad kassatsioonkaebused riigikohtusse, mis ei saanud aga esmaspäeval menetlusluba.

Norman Kägo jäi lisaks narkokuriteole süüdi ka vahi alt põgenemise katses ning tal tuleb vanglas veeta kolm aastat ja 11 päeva. Ühtlasi konfiskeeris kohus temalt 9470 eurot sularaha.

Mullu jaanuari keskel said kohtus sõna süüaluste kaitsjad. Kägo kaitsja leidis, et kohus pidanuks tema kliendi narkokuriteos õigeks mõistma, põgenemiskatse eest määrama aga prokuröri nõutust kergema karistuse.

Prokurör palus eelnevalt mõista Kägole neli aastat ja kuus kuud vanglakaristust ning põgenemise eest veel 10 kuud, mis teeks liitkaristuseks neli aastat ja 10 kuud.

Norman Kägo eitas kohtus narkoäris osalemist, küll aga tunnistas põgenemist. Teda süüdistatakse suures koguses narkootilise aine – kokku vähemalt 35 grammi kokaiini – omandamises ning ühe grammi kaupa edasimüümises kahele isikule pikema aja vältel. Lisaks süüdistab riigiprokuratuur Kägo, et ta kohtumääruse alusel vahistatud isikuna põgenes konvoeerimise käigus Tallinna linnas.

Kägo mängis veel mõni aasta tagasi Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises liigas JK Kaitseliit/Kalev ridades. Aastatel 2009 ja 2008 pallis Kägo meistrivõitluste kolmandas liigas Nõmme Kalju kolmanda meeskonna ridades ehk esindas sama klubi, mille esindusvõistkonna eest mängides tuli samuti vahi all viibiv Oliver Konsa Eesti meistriks. 2006. aastal pallis Kägo aga suisa meistriliigas, esindades toona FC Valga Warriori.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles