Juhtkiri: Kus on laiem pilt?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves uue valitsuse liikmetega.
President Toomas Hendrik Ilves uue valitsuse liikmetega. Foto: Liis Treimann

Ei mäletagi, et ükski Eesti valitsus oleks esimese ametis oldud kuu jooksul saanud sedavõrd tugeva kriitikarahe osaliseks nagu Taavi Rõivase teine ministrite kabinet, mis astus ametisse 9. aprillil.

Esmalt tõstsid protestikisa kütusemüüjad. Nad leidsid, et plaanitav kütuseaktsiisi tõus vähendab nende konkurentsivõimet, kuna kallinev kütusehind sunnib mõndagi inimest oma sõidukikasutust piirama. Viidati sellelegi, et mõni suurklient võib hakata oma kütusepaake täitma hoopis teisel pool piiri, kus hinnad soodsamad.

Lisaks tuletas hulk ettevõtlusega seotud inimesi meelde ammu teada asjaolu, et kui kallineb kütus, tõusevad sellega seoses ka paljud muud kulud. Opositsioon nägi olukorras oma võimalust ja nii sai pühapäeval Tallinnas teoks meeleavaldus maksumuudatuste vastu. Sellega liitus mitu organisatsiooni, kellele tõusvad aktsiisid  ebameeldivusi võivad tuua: näiteks raudteelaste ametiühing, kes näeb nendes ohtu töökohtadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles