Tantsisid nii suured kui väikesed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli mudilased tantsuhoos
Valga põhikooli mudilased tantsuhoos Foto: Janno Tintson

Täna, 29. aprillil peale esimest tundi kogunesid Valga põhikooli 3. ja 4. klasside õpilased ja õpetajad koridori, et koos rahvusvahelist tantsupäeva tähistada, andis kool teada.

Õpetaja Kristi Lee eestvedamisel ja Virve Sinisalu juhendamisel tantsiti Eestimaal kokku lepitud ühistantsu «Kolmõpuari». Peale ühistantsu jätkati tantsimist popmuusika saatel vabas vormis. Punaste põskede ja hea tujuga naasti vahetunnist teise tundi ja koolipäev jätkus tavapärases rütmis.

Kell 13.10 kostus aga kooliraadiost juba tuttav tants. Seekord tutvusid ühistantsuga ja proovisid seda ise esitada 8.a ja 8.e klassi õpilased koos õpetajate Esteri, Eve-Malle, Olga, Jane, Ulvi ja Tiiviga

«Väga tore ettevõtmine,» kiitis õpetaja Kristi Lee.

Algatus ühistantsimisega rahvusvahelist tantsupäeva tähistada pärineb Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsilt, kes koos Vikerraadioga kutsus juba sel kolmapäeval, 29. aprillil kõiki tantsuhuvilisi ühiselt tantsima. Sel aastal tantsitakse Kihnu saarelt pärit rahvatantsu «Kolmõpuari».

Ühistantsimisest osavõtmiseks tuli leida endale viis kaaslast ja moodustada kolm tantsupaari.

Ettevõtmise korraldajad paluvad oma tantsu üles filmida ning see YouTube`i keskkonda laadida, nimega «Rahvusvaheline tantsupäev 2015 – tantsiva seltskonna nimi». Link oma videost tuleb saata aadressile errs@errs.ee. Parimad saavad auhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles