Kahe riigi päästjad lihvisid oskusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe riigi päästjad lihvisid oskusi.
Kahe riigi päästjad lihvisid oskusi. Foto: Päästeamet

Eile, 28. aprillil olid Valga ja Valka päästjad taas koos Valga päästekomandos, et valmistuda mai lõpus toimuvaks kahepäevaseks metsapõlengu suurõppuseks, andis teada päästeameti pressiesindaja.

Päeva esimeses pooles said Eesti ja Läti päästjad teoreetilise ülevaate piiriäärsete alade metsatulekahjudele reageerimise põhimõtetest ja ressurssidest. Samuti anti ülevaade sündmuskoha staabi töökeskkonnast ja raadioside korraldusest. Päeva teisel poolel toimus praktiline staabiõppus, mis näitas ära veel läbimõtlemist ja harjutamist vajavad probleemkohad.

Eelmine ühine päästeõppus oli 14. aprillil Valka linnas, kus eesmärgiks oli piiriülene reageerimine ja koostöö elamu tulekahju likvideerimisel.

Õppusi korraldatakse JATE projekti kaudu soetatud kustutustehnika kasutamise ja koostöö harjutamiseks. Projekti toetab Eesti-Läti programm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles