Öö jooksul langes rünnaku alla kaks sama ühistu poodi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaigale saabusid nii politsei kui turvafirma patrull.
Sündmuspaigale saabusid nii politsei kui turvafirma patrull. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 23. aprillil kella 23.30 võis Valgas Uuel tänaval asuva Sõpruse kaupluse juures näha hargnemas justkui märulifilmi. Nimelt oli halbade kavatsustega kodanik akna kaudu kauplusse tunginud.

Sündmuskohale saabusid nii politsei kui turvafirma G4S patrull. Klaasikirina peale kaupluse vastas asuva kortermaja akna juurde rutanud pealtnägija sõnul sisenesid politseinikud kauplusse ning olid seal mõnda aega, tuues lõpuks välja ühe kodaniku. «Mees võis olla joobes – igatahes tundus ta kõnnak veidi ebakindel. Tundus ka, et tal oli midagi põue topitud.»

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak ütles, et korrakaitsjatele teatas juhtunust tähelepanelik inimene. Kohale saabunud politseinikud tegid kindlaks, et kauplusesse tungib meesterahvas, kes oli selle pea- ja vaheukse kiviga lõhkunud.

«Politsei pidas sissemurdja kaupluses kinni ja tuvastas, et 26aastane mees oli joobes. Mehelt võeti ära erinevaid toiduaineid, tubakatooteid ja alkoholi ning toimetati ta esialgu kainenema. Kaup tagastati kauplusele,» lisas Gonjak.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Kristina Kostina edastatud andmetel oli sissemurdja Läti kodanik, kes tahtis poest varastada toiduaineid, alkoholi ja sigarette kogusummas ligi 85 eurot. Mees viidi politseimajja, kus ta kuulati alustatud kriminaalmenetluse käigus kahtlustatavana üle.

24. aprillil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur Kostina sõnul kohtule vahistamistaotluse, mille kohus ka rahuldas: mees võeti kriminaalasja eeluurimise ajaks vahi alla. Pressinõuniku kinnitusel on ta varem kriminaalkorras karistatud nii Eestis kui Lätis. Ka viimase kuriteo pani ta toime katseajal.

Lisaks sellele juhtumile selgitas politsei välja, et ööl vastu 26. aprilli tungiti ukse lõhkumise teel sisse tühjana seisvasse sööklahoonesse, mille kaudu omakorda sooviti sisse murda Valgas Võru tänaval asuvasse A&O kauplusesse. Politsei tabas Valli tänaval 16aastase noormehe, kes tunnistas puhtsüdamlikult kavatsust tungida kauplusesse.

Samasse poodi kutsusti aga juba ööl vastu 23. aprilli turvafirma patrull. Põhjuseks sissemurdmishäire.

Mõlemad kauplused kuuluvad Tõrva Tarbijate Ühistule.

Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik kiidab linlasi abivalmiduse ning koostöö eest ja rõhutab, et antud juhtumite puhul on kodanikud olnud väärtusliku infoga politseile väga suureks abiks.

«Julgustame inimesi ka edaspidi oma tähelepanekutest politseile teada andma. Ühtlasi tuletame meelde, et märgates süüteo toimepanemist, on oluline mitte vahetult sekkuda ja ennast sellega ohtu panna, vaid piisab märkamisest ja sellest politseile teatamisest,» ütles Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles