Tants viib nii tuurile kui laevale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koreograaf Laura Kvelsteini käe all sündis nelja tunni jooksul tõeliselt hingestatud tantsunumber, millel pikkust kümmekond minutit.
Koreograaf Laura Kvelsteini käe all sündis nelja tunni jooksul tõeliselt hingestatud tantsunumber, millel pikkust kümmekond minutit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolitantsupäev tõi laupäeval Valga kultuurikeskusse ligi 30 noort. Parimad neist pääsevad tantsutuurile ja suvelaagrisse ning saavad osaleda teleprojektis Läänemere lainetel.

Sel aastal toimub Koolitants uutmoodi. Tantsijad osalevad maakondlikel tantsupäevadel koreograafide läbiviidud töötubades, kus selguvad parimad. Nemad osalevad augustis Koolitantsu suvelaagris Käärikul. Seal valmib tantsulavastus, mis ühendab kõik osalevad žanrid ja vanuseastmed. Lavastusega lähevad noored Eesti-tuurile.

Laupäevane tantsupäev Valgas oli omasuguste seas eelviimane. Umbes 30 kohaletulnud noorest enamik olid neiud, poisse oli vaid seitse. «See pole üldse halb tulemus tegelikult, enamasti on poiste osakaal veelgi väiksem olnud,» kinnitas ettevõtmise produtsent Doris Feldmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles