Koolilõpetajad asusid lõpusirget läbima

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kogunes Valga gümnaasiumi aulasse eesti keele eksamit sooritama 67 abiturienti, kellest 9 oli pärit Tsirguliina keskkoolist.
Eile kogunes Valga gümnaasiumi aulasse eesti keele eksamit sooritama 67 abiturienti, kellest 9 oli pärit Tsirguliina keskkoolist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile kell 10 asusid Eesti gümnaasiumide ja kutsekoolide lõpetajad sooritama eesti keele riigieksamit. Sellega sai alguse üleriigiline eksamiperiood, mis vältab 21. maini.

Eile oli Valga gümnaasiumi uste ette kogunenud üle kuuekümne gümnaasiumiõpilase, pihkudes pigistamas šokolaaditahvleid, joogipudeleid, salvrätipakke ja pastapliiatseid. Mõnelgi oli kodust või raamatukogust kaasa toodud rusikapaksune Eesti õigekeelsus­sõnaraamat, mille kasutamine eesti keele eksamil igati julgustatud on.

Loetud minutid enne kella kümmet kutsuti eksaminandid ükshaaval aulasse ning paigutati pingiridadesse istuma. Nende ülesanne oli sooritada järgneva kuue tunni jooksul eesti keele riigieksam ehk niinimetatud küpsuseksam. Lisaks Valga gümnaasiumi abiturientidele oli eksamiga liitunud ka üheksa Tsirguliina keskkooli lõpetajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles