Haigla plaanib ühinemist Tartu Ülikooli kliinikumiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla
Valga haigla Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga haigla soovib ühineda Tartu Ülikooli kliinikumiga, et kuludega paremini toime tulla ja personalinappust leevendada. Otsuse, kas alustada läbirääkimistega, peab langetama linnavolikogu.

Reedesel Valga linnavolikogu istungil andis linnavolinikele ülevaate Valga haigla hetkeseisust ja tulevikuplaanidest haigla juhataja Marek Seer. Haigla juhi sõnul on juhatus ja nõukogu huvitatud ühinemisläbirääkimiste alustamisest Tartu Ülikooli kliinikumiga. Kas läbirääkimistega aga alustatakse, selgub volikogu maiistungil.

Seer rõhutas, et kõige suurem kuluartikkel tervishoiu kulueelarves on personalikulu, ja kalliks teeb selle tervishoiutöötajate väljaõppe pikk periood, samas nende defitsiit. «Personalikulu eelarves üha kasvab. Kui 2014. aastal oli haigekassa rahastamise leping enam-vähem võrdne meditsiinipersonali kuludega, siis tänavu on personalikulu juba suurem,» selgitas Seer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles