Noored lähevad infot jahtima

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europe Direct Valgamaa infopunkti pidulik avamine Valga Maavalitsuses
Europe Direct Valgamaa infopunkti pidulik avamine Valga Maavalitsuses Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis osaleb juba seitsmendat korda Euroopa Noortenädalat tähistamises. Nädal kestab sel aastal 4.–10. maini, andis teada SA Archimedes Noorteagentuuri kommunikatsioonispetsialist Evelin Koppel.

Seekordse noortenädala eesmärk on edendada ja tõsta esile noorte aktiivset osalust töö- ja ühiskonnaelus. Kuivõrd tegemist on üle-euroopalise ettevõtmisega, on tähtsal kohal ka noorte rahvusvahelised võimalused ja teiste riikide ning kultuuride tundmaõppimine.

Noortenädala sündmused jõuavad Euroopa Komisjoni eestvedamisel kõikidesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse. Eestis leiab noortenädala käigus aset 57 noorteüritust, nendest kõigist osavõtt on noortele tasuta.

Valgamaa noortel on 6. mail võimalik osa võtta Euroopa Liidu infojahist Valga maavalitsuses. Tegemist on meeskondliku võistlusega, kus noored peavad otsima Euroopa-teemalistele küsimustele vastuseid internetist, trükistest ja seinakaardilt.

Üritust korraldab Europe Directi Valgamaa teabekeskus koostööS Valga maavalitsusega.

Euroopa Noortenädala käigus tunnustatakse Brüsselis ka Euroopa parimaid noorteprojekte. Eestist pälvis Euroopa Komisjoni tunnustuse Jõgeva gümnaasiumi projekt Ettevõtlik noor = noor ettevõtja!, mis tõi kokku ettevõtjad, noored ja poliitikakujundajad, et leida lahendusi ja võimalusi noortele ettevõtlusega tegelemiseks Jõgevamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles