Erakond kutsub üles inimesi meelsust näitama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile koos olnud Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) üldkogu otsustas ühehäälselt toetada kütuseaktsiisi vastast meeleavaldust ning kutsub üles Eesti inimesi nii Toompeale kui Tartu Raekoja Platsile. Toompeal toimub meeleavaldus juba täna kell 12 ning Tartus 1. mail kell 14.

"Kütuseaktsiisi ootamatu tõus on kirves selga nii ettevõtjale, kui igale Eestimaa inimesele, eriti maa piirkonnas elavatele kaaskodanikele," kommenteeris erakonna aseesimees Evelyn Danilov. "Mina elan Ida- Virumaal ja tean rohkem kui hästi, kuidas siinsed inimesed otsivad võimalusi oma eluga toime tulekuks. Uue valitsuse otsus tõsta kütuseaktsiisi, mõjub meile kõigile: vahet ei ole, kas oled ettevõtja või pensionär, sinult kooritakse viimane nahk."

"Valitsuse plaan tõsta kütuseaktsiisi on kahetsusväärne ning IRLi ja sotside toetus sellele on vaid pingutus võimul püsimise nimel -- sellega demonstreeritakse rahvale selja pööramist," ütles RÜE juhatuse liige ja volikogu aseesimees Jane Snaith.

RüE värsekelt valitud juhatuse liige, endine AS Valga Vesi juhatuse lige Silver Kuusik lisas: "On väga valus mõelda, et niigi igat senti lugevale maainimesele paneb uus aktsiisitõus järjekordse hoobi." Kuusiku sõnul peab valitsus mõtlema selle peale, kuidas hoida inimesi motiveeritult äärealadel, et meie maa oleks kaetud ja kaitstud.

"RÜEt ei loodud ühepäevaliblikana. Meie eesmärgiks on liikuda poliitilise kultuuri suunas, kus riigijuhid kuulavad inimesi ja kodanike organisatsioone" ütles Kristiina Ojuland, kes jätkab ainsa naisjuhina Eesti poliitikamaastikul.

Üldkogul valiti RÜE-le täiendavaid juhatuse liikmeid ja seati erakonna jaoks sihid eelseisvaks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles