Hongkong ja Tai – seiklusi täie raha eest

Eveliis Vaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidul paaditaksoga kehtis põhimõte: hoia kinni, kust saad!
Sõidul paaditaksoga kehtis põhimõte: hoia kinni, kust saad! Foto: Peeter Liik

Olime kahe sõbraga reisi Taisse plaaninud juba poolteist aastat, kui ühel kenal märtsipäeval see viimaks tõeks sai. Õnnestus saada soodne reisidiil ning vahemaandumine Hongkongis tähendas, et saame boonusena ühe öö jooksul ka sealsete võludega tutvust teha. Kokku seiklesime kodumaast eemal 15 päeva.

Reisi esimene eredam mälestus pärineb maailmakuulsalt Ladies Marketilt ehk Naiste turult Hongkongi südalinnas. Vaatamata nimele ei ole tegemist turuga, mis mõeldud vaid õrnema soo esindajatele. Vastupidi: kilomeetreid pikka väliturgu väisas väga kirju seltskond mõlemast soost ning paljudest rahvustest.

Turg ise asub ühel üüratult pikal tänaval, mida ääristavad mõlemalt poolt letid kõikmõeldava kraamiga. Kaubelda saab seal varajaste hommikutundideni. Teadsime, et tegemist on maailma ühe kurikuulsama turuga, kus kauplemine pole nõrganärvilistele, kuid selleks, mis seal tegelikult ees ootas, poleks ilmselt osanud keegi meid ette valmistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles