Tõrva linnavolikogu toetas ühinemisettepanekut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnavolikogu istung
Tõrva linnavolikogu istung Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 21. aprillil toimunud Tõrva linnavolikogu istungil oli üks päevakorrapunkt Helme vallavolikogu ühinemisläbirääkimiste ettepaneku läbiarutamine.

25. märtsil otsustas Helme vallavolikogu algatada haldusterritoriaalse korralduse muutmise ja seoses sellega tegi ettepaneku Hummuli ja Põdrala vallavolikogule ja Tõrva linna volikogule ühinemisläbirääkimiste alustamiseks eesmärgiga moodustada nelja omavalitsuse ühinemise tulemusena uus omavalitsusüksus.

Täna oligi nimetatud ettepaneku arutelu Tõrva linna volikogus, kus osales istungil 14  liiget. Selgitava ettekandega esines linnapea Maido Ruusmann, kes oli arvamusel, et tänane päev on taas kord ajalooline. "Ühinemiste jada ulatub aastasse 2001, mil ettepanek nelja omavalitsuse ühinemiseks tehti vabariigi valitsuse poolt. Helme ja Hummuli vald tollal ühinemisettepanekut ei toetanud," meenutas Ruusmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles