Jooks aitab ülekaalulisi lapsi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heateo jooks
Heateo jooks Foto: Kaimo Puniste

Kolmandat aastat korraldatav Heateo jooks, mis leiab aset 33. Tartu jooksumaratoni võistluste käigus, ulatab sel aastal abikäe ülekaalulistele lastele, kellel aidatakse jõuda tervislike eluviisideni.

«Meile on alati oluline olnud, et sportimise rõõmu saaks tunda võimalikult palju inimesi ja nende hulgas ennekõike lapsed. Paraku ei ole kõikide laste tee spordini niivõrd lihtne ja enesestmõistetav,» põhjendas 33. Tartu jooksumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu selleaastast heategevuslikku eesmärki.

Jooks saab teoks päev enne Tartu jooksumaratoni ehk laupäeval, 9. mail. Kavas on 4,3 kilomeetri pikkune distants, mis algab ja lõppeb Tartus Tähtvere spordipargis. Rada võib läbida nii joostes kui ka kõndides.

Registreeruda saab klubi Tartu Maraton kodulehel ja stardipaigas kohapeal. Registreerimine on tasuta, stardinumbri kättesaamisel palutakse teha vähemalt ühe euro suurune annetus, millele ravimifirma AS TEVA lisab viis eurot iga osaleja kohta.

«Heateo jooksu käigus kogutud raha läheb Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondile. Lastefond tasub ülekaaluliste laste tervisekooli treeningutes ja töötubades osalemise eest,» selgitas laste tervisekooli läbi viiva VIREO tegevjuht Merle Leiner.

«Laste tervisekoolis on põhirõhk treeningutel. Treeningute eesmärk on tekitada lastes huvi liikumise ja spordi vastu. Me ei aja taga sportlikke tulemusi vaid liikumisrõõmu! Lisaks treeningutele toimuvad tervisliku toidu valmistamise töötoad ja arutelud tervise teemadel,» lisas Leiner.

Lisaks lastega, kellel on kehakaaluprobleemid, tegeleb laste tervisekool ka nendega, kellel on muud terviseprobleemid, mis takistavad neil tavatreeningutel osalemist (näiteks astma, diabeet), ning ka nendega, kes pole lihtsalt veel enda jaoks sobivat liikumisharrastust leidnud.

Kolmandat korda toimuv Heateo jooks sündis Kunnar Karu sõnul algselt soovist korraldada lasteürituste päeval midagi ka lastevanematele, kes oma võsukesi Tähtvere spordiparki saatma tulid.

«Tartu dendropargi rajad on sobilikud  lühikeseks mitte võistluse vormis peetavaks ürituseks ning sealt mõtte liikuma hakkaski. Soovisime osalejatele pakkuda midagi teistsugust, mitte lihtsalt tavapärast jooksu- ja kepikõnniürituse lühidistantsi,» rääkis Karu.

«Heategevuslik eesmärk sündis koostöös lastefondiga. Lõppkokkuvõttes on ju oluline, et Tartu oleks parem paik elamiseks. Üks võimalus selleni jõudmiseks on aidata koos oma osalejatega neid, kes tõesti abi vajavad,» lisas ta.

Heateo jooks algab Tähtvere spordipargis 9. mail kell 12. Järgmisel päeval joostakse aga Otepää ja Elva vahel 33. Tartu jooksumaraton, kus kavas 23- ja 10kilomeetrised distantsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles