Valga bussijaamas saab veel pileti lisatasuta

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletit ostes oleks mõistlik edaspidi arvestada väikese lisakuluga.
Piletit ostes oleks mõistlik edaspidi arvestada väikese lisakuluga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ebameeldiva üllatusena võib täpse piletirahaga reisile läinu leida end olukorras, kus pileti hinnale tuleb maksta lisa. Nimelt võib lisanduda bussijaama kassast pileteid lunastades kümnesendine teenustasu.

Aprillist rakendus kümnesendine teenustasu juba Tallinna ja Tartu bussijaamas, eeldatavalt plaanitakse kehtestada tasu ka ülejäänud üheksas ASile T Grupp kuuluvas bussijaamas. T Grupp ASi tütarettevõte Cargobus OÜ haldab müügipunkte Haapsalus, Jõhvis, Narvas, Rakveres, Sillamäel, Valgas ja Võru bussijaamas ning Pärnu Cargobusi esinduses.

Bussijaamu haldava T Grupi esindaja Kristiina Keelmann ütles Valgamaalasele, et plaan kehtestada teenustasu nendes müügipunktides eksisteerib, kuid praegu ei ole veel võimalik kindlalt öelda, kas ja millal see täpselt rakendub.

Peaks tagama teenuse kvaliteedi

«Teenustasu rakendumise korral oleks selle suurus ka seal kümme senti,» kinnitas Keelmann. «Tasu kehtestamise vajadus oli tingitud eelkõige sellest, et vaatamata kassade koormuse langusele ei soovi me vähendada nende lahtiolekuaegu ega teha järeleandmisi teeninduse kvaliteedis.»

T Grupi esindaja hinnangul on kassade koormuse languse taga tõsiasi, et aina enam inimesi eelistab kindlustada koha bussis, ostes pileti ettevõtte veebilehel. «Kui paar aastat tagasi müüdi kassast 80 protsenti piletitest ja ülejäänud internetist, siis nüüd müüakse kassadest vaid pool piletitest, 40 protsenti müüakse internetist ja viimane 10 protsenti automaatidest,» selgitas ta.

«Teine põhjus teenustasu rakendamiseks on üldine elukalliduse kasv, mis tinginud tööjõukulude ja rahakäitlustasude suurenemise ning viinud olukorrani, kus kassatehingu hind on märkimisväärselt kõrgem elektroonsest kanalist tehtud tehingu hinnaga.»

Saab ka teenustasuta

Teenustasuta on pileteid võimalik soetada internetist lehelt tpilet.ee, Tallinna ja Tartu piletimüügiautomaatidest ning samuti bussijuhilt. Keelmanni sõnul on jätkuvalt võimalik teenustasuta soetada kassast tasuta ehk nullpileteid eelkooliealistele lastele, puudega lastele, sügava puudega 16aastastele ja vanematele isikutele ning sügava nägemispuudega isikute saatjatele.

Kassadest ostetud piletitele teenustasu ühe ostu kohta tähendab täpsemalt seda, et ostes kas ühe või korraga mitu piletit, lisandub kümme senti terve ostu kohta – mitte pileti kohta, nagu juba ekslikult arvatud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles