Eesti esileedi on nüüd jälle vaba

Heimar Lenk
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Erakogu

Hakka või uskuma, et teatritükk võib tulevikku näidata. Pean silmas hiljutist etendust Põlva kultuurikeskuses, kui Lutsu Teater mängis «Presidendi looži.» Hoogne komöödia presidendipaari elust. Ja missugune lõpp veel! Esileedi Evelin Ilvese teisik mängis maha stseeni, mis kahe kuu pärast Kadrioru lossi tõsielus juhtuski. Vale-Evelin jättis Toomas Hendriku maha, armus uuesti valepresidenti ja tormas uue armastusega uude ellu.

Noor naine, kel kõrini diplomaatilisest etiketist ja kohustuslikust kooselust, otsis lihtsat ja siirast armastust väljastpool lossi. «Sõidame raudteejaama trammiga,» kilkab tavalist tänavaromantikat ihkav neiu oma uuele printsile.

Sõidame trammiga! Missugune ood vabadusele. Kadriorus saab see tõeks 30. aprillil, mil meie riigi esipaari lahutus jõusse astub. Ise mehest lahutatud Vilja Savisaar-Toomast arvas, et tema oleks ikka need poolteist aastat vastu pidanud, kuni abikaasa ametiaja lõpuni ...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles