Valgamaalt leidsid ärksad inimesed kuraditosin aardekandidaati

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uhke mõisa, kaksiklinna ja vesiveski kõrval pakuti kultuuriväärtuslikuks objektiks ka eriti suvisel ajal kaunist Vanamõisa järve.
Uhke mõisa, kaksiklinna ja vesiveski kõrval pakuti kultuuriväärtuslikuks objektiks ka eriti suvisel ajal kaunist Vanamõisa järve. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muinsuskaitseamet hõikas veebruaris välja üleskutse leida sada eestlastele tähendusrikast kultuuri- ja loodusobjekti. Nagu selgus, asub sobivaid kandidaate hulgaliselt ka Valgamaal.

«Eesti 100 aaret» sotsiaalmeedia projektijuht Grete Elviste ütles Valgamaalasele, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaga seoses korraldatava ettevõtmisega tulid eestimaalased väga aktiivselt kaasa. "Palju objekte küll kordus, aga on näha, et inimesed panevad aardeid enda ümber tähele. Kõik pakutud objektid vastasid tingimustele ning neid on võimalik külastada."

Nüüdseks on rahva aarete pakkumine läbi. Teatepulga võtab üle žürii, kes valib välja 150 objekti, millest rahvas omakorda hääletuse teel viimased 100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles