Käivad aukodaniku otsingud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu istung leidis aset Valga Raekojas.
Volikogu istung leidis aset Valga Raekojas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu ootab 1. maini linlaste ja organisatsioonide ettepanekuid Valga linna aukodaniku valimiseks. Nimetus antakse inimesele, kelle töö ja tegevus on pälvinud kaaskodanike austuse ja lugupidamise Valga linnale osutatud teenete eest.

Ettepanekuid aukodaniku nimetuse andmise kohta võivad teha kõik juriidilised ja füüsilised isikud. Selleks tuleb linnavolikogule esitada kirjalik taotlus koos kandidaadi elulooliste andmetega ning põhjendusega, miks isik võiks saada Valga linna aukodanikuks.

Avaldus tuleb esitada kirjalikult Valga linnavolikogu postiaadressil või saata digitaalselt allkirjastatuna volikogu e-posti aadressil.

Aukodaniku tiitli andmise lõpliku otsuse teeb Valga linnavolikogu maikuu istungil. Aukodaniku tiitliga kaasneb Valga linna raemedal ja rahaline preemia ning aukodanik kantakse Valga linna auraamatusse.

Valga linna aukodaniku tiitel anti esmakordselt välja 2005. aastal. Kümne aasta jooksul on aukodaniku aunimetuse pälvinud:

Aime Lõhmus
Peep Audova
Linda Markus
Vikki Pennonen
Ivan Juhan Mannine
Laine Mänd
Uno Heinla
Ülo Mere
Meelis Kivi
Aasa Põder

Aukodaniku tiitel antakse üle Valga linna sünnipäeva ajal 6. juunil kell 19 Valga Jaani kirikus toimuval kontserdil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles