Maria Pibilota Murumaa tõi koju kaks eripreemiat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli 9. klassi õpilase Maria Pibilota Murumaa
Valga põhikooli 9. klassi õpilase Maria Pibilota Murumaa Foto: Arvo Meeks

Laupäeval toimus Liivi muuseumis XXVII koolinoorte vabariikliku etluskonkursi finaal, kus Valgamaad esindas Valga põhikooli 9.klassi neiu Maria Pibilota Murumaa.

Lõppvoorus selgus aasta parim Liivide ja liiviliku loomingu esitaja.Osavõtjad pidid esitama ühe luuletuse ning ühe proosakatkendi Juhan või Jakob Liivi loomingust või pala Juhan Liivi laureaatide loomingust.

Vabariikliku etluskonkursi võitis Tartu Jaan Poska gümnaasiumi 12.klassi õpilane Martina Telgmaa.Maria Pibilota Murumaa naasis sealt kahe eripreemiaga.Esimene neist oli publiku eripreemia luuletuse lugemise eest ja teine žürii poolt väljaantud eripreemia Jakob Liivi proosaloo lugemise eest.Neiu juhendaja Valga põhikooli õpetaja Ene Sõstar oli oma õpilase etteastega igati rahul."Ta osales vabariiklikul etlusvõistlusel esmakordselt ja oli väga tubli.Sai oma   luuletuse ja proosapala ettekandega kenasti hakkama," sõnas õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles