Ameerika pillimehed lummasid publikut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tumbling Bones
Tumbling Bones Foto: Sirje Lemmik

Laupäeval andis Valgamaal kaks kontserti  USAst Portlandist pärit ansambel Tumbling Bones, mille koosseisus neli noort meest. Ansambel lummas rahvast oma heal tasemel pillimängu ja lauluoskusega.

Esimene kontsert anti laupäeval Nõunis, kus toimus Valgamaa ja Kagu-Eesti vokaalansamblite päev. Meeelolukale muusikapäevale pani kauni punkti  eespoolnimetatud ansambli lustaks kontsert. Noormehed mängisid traditsioonilist Ameerika folkmuusikat. Kuulda sai gospel-, kantri- ja viiulile kirjutatud muusikat ning esitati ka mitmed omaloomingulised lood.

Kõik neli meest olid võrratud pilli- ja laulumehed. Nende hääled sobisid omavahel lummavalt ning nende virtuoosne pillimäng oli tõeliselt nauditav. Mehed mängisid kontrabassi, kitarri, viiulit ja bandžot. Nõunis lõpetas ansambel oma esinemise eestikeelse lauluga "Kaera-Jaan", mille saatel mitmed tantsupaarid ka tantsusammud üles võtsid. Tunniajaline kontsert võeti publiku poolt väga soojalt vastu ning aplaus ei tahtnud sugugi lõppeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles