Valga rahvas kohtus raamatu "Minu Helsingi"autoriga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Virki tutvustas oma raamatut "Minu Helsingi"
Tarmo Virki tutvustas oma raamatut "Minu Helsingi" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede õhtul kogunesid lugemishuvilised Valga Säde kohvikusse, kus kohtuti raamatu "Minu Helsingi. Ärge tapke sõnumitoojat" autori Tarmo Virkiga.

Rohkem kui kakskümmend aastat tagasi, kui Virki pere kolis Soome, sai tollal 17aastase noormehe kodulinnaks põhjanaabrite pealinn Helsingi, kust ta leidis nii  oma armastuse kui kutsumuse. Soomemaal lõpetas ta ka Helsingi ülikooli. Ajakirjandusse sattus ta  pooljuhuslikult, aga on Helsingist kirjutanud lugematuid artikleid Postimehele ning uudisteagentuurile Reuters.

20 Soomes veedetud aastat on aidanud ajakirjanikul veidi aru saada sellest maailmast, aga soomlasi ja nende mõttemaailma mõista on tema arvates võõramaalasel keeruline. Soomes elas ta aastatel 1991 kuni 2011. Aastatel 1996 kuni 2002 oli ta Postimehe kirjasaatja Helsingis. Juba neli aastat elab ta oma eestlannast abikaasa ja 9aastase tütrega jälle Tallinnas, kuid Helsingiga on ta seotud siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles